Berichten

april 2024

  • Tomatengelei, sardines en paprikaroom
  • Witvis, spinazie en “ Shiso leaf sauce”
  • Knolselderij en rucolasoepep
  • Eendenlever met gekaramelliseerde goldenappelen en rode port saus
  • Kalfsvitender a la florentine, basmatirijst met kokosmelk
  • Passievrucht panne cotta, kokosijs. Kokoscrumble & meringue

Wijnproeverij CCN

Op 5 november jl. organiseerde Roosendaals Wijnhuis de jaarlijkse overzichtsproeverij in onze cuisine.
Er stonden maar liefst 62 wijnen open om te proeven. Er waren veel landen vertegenwoordigd en er stonden veel nieuwe wijnen ten opzichte van de proeverij van vorig jaar. Gavi, Touraine, Cava, Pouilly Fumé, Valpolicella en Rosso di Montepulciano zijn slechts een kleine greep uit de wijnen die vertegenwoordigd waren op de proeftafels. Uiteraard werd het wijnhuis Vallemayor uit Rioja weer erg gewaardeerd. Ook nieuw waren de wijnen uit Piemonte (Italië) van het wijnhuis Goggiano met Chardonnay, Barbera, Nebbiolo Moscato D’Asti en uiteraard Barolo! Ruim 80 bezoekers genoten van een mooie en goed verzorgde proeverij.

In de zomerstop zijn er div. werkzaamheden in de cuisine verricht.



De oude tegelvloer van de koelcelwas beschadigd en is vervangen door een mooie gietvloer. Ook de vensterbank tussen keuken en restaurant was aan vervanging toe. In plaats van tegelwerk is deze nu van Trespa. Wat makkeler schoon te maken is.

Dit werk is geheel belangeloos uitgevoerd door Cees van de Zande, lid van de 2e donderdagbrigade.
Waarvoor dank.

Ons lid Jan Littooij van de 2e maandagbrigade heeft zijn “oude” Berkel snijmachine uit zijn slagerij in Dinteloord geschonken aan de Cuisine.

Oude staat tussen haakjes, omdat de machine een heel stuk beter is dan onze oude en bovendien voorzien is van een automatische digitale weegschaal!

Wij zijn er dus flink op vooruitgegaan en bedanken Jan hierbij voor deze gulle gift!